kep_1.jpg

Oldalainkat 28 vendég és 0 tag böngészi

KÖLCSÖNZÉSI TUDNIVALÓK

Általános tudnivalók

A könyvtár szolgáltatásait csak saját, érvényes olvasójeggyel lehet igénybe venni.
A könyveket a kölcsönzési határidő lejártáig felszólítás nélkül vissza kell hozni, vagy kölcsönzési idejüket meg kell hosszabbítani. Lejárat előtt a Könyvtár emlékeztető levelet küld!
A határidő  elmulasztása esetén a késedelmes olvasóknak a könyvtár 14 nap után felszólító levelet küld.
Többszöri, eredménytelen felszólítás után a könyvtár jogi úton érvényesíti követelését.
A késedelmi díj könyvtári munkanaponként és dokumentumonként 30 Ft. Amíg a késedelmi díjat nem rendezte, illetve lejárt határidejű dokumentum van az olvasónál, nem kölcsönözhet és más könyvtári szolgáltatást sem vehet igénybe!
Ha elvész egy könyv (jegyzet), akkor azonos  vagy újabb kiadású példánnyal lehet eleget tenni a kártérítési kötelezettségnek, ha már nem kapható a kereskedelmi forgalomban, akkor a könyvtár felbecsüli az eszmei értékét, és ezt kell kiegyenlíteni.
A kölcsönzőhelységekben lévő összes könyv és jegyzet kölcsönözhető.
Az alábbi kiadványtípusok nem kölcsönözhetőek:
- folyóiratok
- kézikönyvtári könyvállomány
- különgyűjteményes könyvek
- szakdolgozatok
- CD/DVD-ROM-ok
Az EU és EC jelzetű dokumentumokat csak az adott szakirány hallgatói kölcsönözhetik ki a Markó utcai Elektronikus Könyvtárból.
Beiratkozáskor az olvasó tudomásul veszi a gépi kölcsönzést és visszavételt, figyelemmel kíséri monitorunkon a kölcsönzés folyamatait.
A gépi kölcsönzés miatt különböző napokon kivett könyveknek (jegyzeteknek) más a lejárata, újabb könyv kikölcsönzése nem jelent automatikus hosszabbítást.
Hosszabbítás a lejárat napjáig személyesen, interneten és telefonon keresztül is lehetséges. Kölcsönzési határidőn túl nem hosszabbítunk.
Nem lehet hosszabbítani továbbá az alábbi esetekben:
- ha a dokumentumra előjegyzés van
- ha az olvasónak egyéb tartozása van
Előjegyzés a kölcsönzésben tehető, korlátozott számban. A dokumentum beérkezésekor az olvasót sms-ben (e-mailben, telefonon) értesítjük. Az értesítés díja alkalmanként 50 Ft. A dokumentumot 5 munkanapig őrizzük meg számára. A már nem aktuális előjegyzést legkésőbb az értesítést követő munkanapon lehet lemondani térítési díj megfizetése nélkül.

Az Egyetemi Kar hallgatói egyszerre 10 könyvet kölcsönözhetnek.
A kölcsönzés időtartama 3 hét.
Egyes dokumentumtípusok (szótár, kis példányszámú kézikönyv) a szokásos 21 napnál rövidebb ideig kölcsönözhetőek. Ezt az eltérést a művekben feltüntettük, ill. kölcsönzésnél felhívjuk rá a figyelmet.
Levelező ill. távoktatásos, MSc, ARU-MAIB, ARU-BABM hallgatók esetében  a kölcsönzés 4 hétre szól!
Figyelem!
Azon végzős hallgatóinknak, akik tanulmányaikat már befejezték (tehát, tanulói jogviszonyuk már nem áll fenn), de szakdolgozatukat még nem adták le ill. államvizsgára készülnek, a könyvtár szolgáltatásait a záróvizsga/államvizsga napjáig vehetik igénybe!

A BGE társfőiskola és a Szolnoki Főiskola hallgatói max. 3 könyvtári dokumentumot kölcsönözhetnek, de csak 2 hét időtartamra.

Az Egyetem minden dolgozója kölcsönözhet a könyvtárból - egyetemi közalkalmazotti munkaviszonya megszűnéséig.

Külsős olvasók a könyvtár anyagait csak helyben használhatják.
Kölcsönzésre esetükben nincs lehetőség!

Joomla templates by a4joomla