kep_1.jpg

Oldalainkat 23 vendég és 0 tag böngészi

KARI KÖNYVTÁR

 Az intézmény főiskolává alakulásával egyidőben, 1969-ben létesült a főiskola Könyvtára. Állományának magja a jogelődöktől átvett szakkönyvanyag, köztük a Kereskedelmi Akadémia könyvtárából megmaradt több száz kötetnyi kézikönyv, lexikon, valamint a Belkereskedelmi Minisztérium által átadott igen értékes vendéglátóipari szakgyűjtemény volt.
Ez utóbbi tartalmazza az ország ma is egyik legteljesebb szakácskönyv-gyűjteményét. Az induláskor mintegy 10 ezer kötetre tehető állomány ma meghaladja a 90 ezret. A könyvtár gyűjtőköre az egyetemi kar valamennyi szakának képzési igényeire kiterjed. Könyvtárunk a vendéglátás tekintetében országos feladatkörű szakkönyvtárként is működik, amely külső kutatók, vendéglátóipari és gasztronómiai szakemberek számára is rendelkezésre áll.

ELEKTRONIKUS KÖNYVTÁR

A 2004-ben megnyitott, szervezetileg a Kari Könyvtárhoz tartozó Markó utcai Elektronikus Könyvtár a kari/főiskolai oktatásban, képzésben résztvevő kis felhasználói csoportok, egyének információigényének döntően elektronikus források szolgáltatásával történő kielégítésére hivatott. Az egyéni tanuláshoz, az oktatók, hallgatók felkészüléséhez kreatív, ösztönző, információgazdag munkakörnyezetet biztosít. Az EU információk közvetítésében - Európai Uniós Dokumentációs Központként - sajátosan értékes forrásokkal, adatbázisokkal rendelkezik. Külföldi online folyóirat- és cikkadatbázisok, valamint számos egyéb magyar ill. külföldi adatbázis segíti az olvasók munkáját. A könyvtár a BGE Felnőttképzési Intézet Anglia Ruskin University MA és BA képzésének korszerű marketing, menedzsment, pénzügy, számvitel kézikönyv állományát is szolgáltatja.

Joomla templates by a4joomla