kep_1.jpg

Oldalainkat 24 vendég és 0 tag böngészi

GYŰJTEMÉNYÜNK

A Könyvtár felsőoktatási és szakkönyvtári minőségében gyűjti és megőrzi az Egyetemi Karon oktatott és kutatott tudományok, diszciplinák és ezek határterületi tudományainak hazai és külföldi irodalmát; kézikönyveket (lexikonok, enciklopédiák, szótárak, tudományos segédkönyvek), az oktatók, hallgatók, dolgozók általános műveltségét szolgáló ismeretterjesztő és szintes szépirodalmi műveket.
Fő gyűjtőköre: kereskedelem, közgazdaságtudomány, vendéglátóipar, turizmus, pedagógia, nyelvoktatás. Kereskedelem és vendéglátóipar területén a magyar nyelvű szakirodalom gyűjtésében teljességre törekszik. Idegennyelvű szakirodalom vonatkozásában a szakterületek kézikönyveit, tankönyveit, vendéglátóipar és szakácsművészet területén a történeti irodalmat, nemzeti konyhák mélyebb irodalmát is szerzeményezi. Fő gyűjtőkörben, de nem teljességre törekedve gyűjti a Könyvtár az alaptudományok és határterületeik irodalmát.

Fő állományrészek, gyűjtemények:

Könyvek (szabadpolcos állomány):
Az állomány legnagyobb része. Ez az állományrész a Könyvtár fő gyűjtőköri elveinek megfelelően legnagyobb számban a Karon oktatott szakterületek és ezek határterületi tudományainak anyagait tartalmazza. Ezen kívül, azonban egy jelentős számú szépirodalmi gyűjtemény is várja a művelődni kívánó olvasóinkat.

Kézikönyvtár:
Az olvasóteremben kialakított kézikönyvtár kézikönyveket, lexikonokat, szótárakat, jogszabálygyűjteményeket, alapvető bibliográfiai műveket, a szakterületek átfogó, enciklopédikus jellegű műveket tartalmaz.

Jegyzetek:
Könyvtárunk szerzeményezi és teljességre törekedve gyűjti az Egyetemi Kar által kiadott tankönyveket. Archív állományunkban a Felsőfokú Szakképzés (1962) elindítása óta kiadott összes tankönyvet megőrizzük.

Különgyűjtemény (szakácsművészeti):
A több, mint 6500 könyvet tartalmazó különgyűjteményünk az ország második legnagyobb gasztronómiai gyűjteménye.

EU Dokumentációs gyűjtemény:
Könyvtárunk 2000-ben kapta meg az Európai Uniós Dokumentációs Központi rangot. Az EU-s állomány kézikönyvtári része a Kari Könyvtár olvasótermében, a kölcsönözhető állomány az Elektronikus Könyvtárban található meg.

Szakdolgozatok:
Könyvtárunk megőrzi a Karon készült diplomadolgozatokat kötött ill. elektronikus formátumban.

Folyóiratok:
Számos hazai és külföldi folyóiratot fizetünk elő. A szakmai folyóiratok mellett az általános tájékozódást, művelődést szolgáló hazai folyóiratokat is gyűjtjük és szolgáltatjuk. A kiemelt területek fontos idegennyelvű folyóiratait is előfizetjük, vagy támogatás révén szerzeményezzük.

Audió-vizuális dokumentumok:
Állományunkban nagy számban találhatóak, elsősorban nyelvtanulást segítő hangkazetták, CD-lemezek, vendéglátással, turizmussal kapcsolatos video-, DVD-anyagok.

Elektronikus adatbázisok:
Különös értéket képviselnek gyarapításunkban a szakterületi adatbázisok, amelyekhez felsőoktatási könyvtári, ill. Európai Bizottság-i támogatás, illetve előfizetés révén hozzáférhetők könyvtárunkban.
Joomla templates by a4joomla