kep_1.jpg

Oldalainkat 24 vendég és 0 tag böngészi

INTERKÖNYV

Az edu.interkonyv.hu oldal a www.interkonyv.hu testvéroldala, ahol az EISZ-konzorcium keretében előfizető intézmények dolgozói, oktatói, hallgatói ingyen érik el az adatbázisban szereplő anyagokat - több, mint 500 könyvet, jegyzetet online pdf formátumban. Amennyiben ön ezen intézmények valamelyikének oktatója, hallgatója, dolgozója, IP-cím alapú azonosítás vagy eduID-s belépés után férhet hozzá az online adatbázishoz.

A Typotex Kiadó 1989 óta működő könyvkiadó, profiljába elsősorban felsőfokú tankönyvek, szakkönyvek, jegyzetek tartoznak a természettudományok és a társadalomtudományok területéről (matematika, fizika, informatika, biológia, kémia, mérnöki tudományok, pszichológia, filozófia, kommunikáció, művészetelmélet, menedzsment stb.) egyaránt.

Az Interkönyv oldal (www.interkonyv.hu) a Typotex Kiadó elektronikus publikációs felülete, 2009 óta működik e-könyves webáruházként. Az oldalon lényegében a Kiadó teljes kínálata elérhető elektronikus formában, ez jelenleg több mint 600 mű. Elsősorban friss, az utóbbi 20 év tudományos eredményeit feldolgozó tudományos munkák, valamint időtálló klasszikusok érhetők el magyar és külföldi szerzőktől. Szerzőink között tarhatjuk nyilván a magyar tudományos élet olyan képviselőit, mint Lovász László, Pokol György, Laczkovich Miklós, Pléh Csaba, Jany János, Bereczkei Tamás, Szvetelszky Zsuzsanna, Salát Gergely, Horányi Özséb, Csányi Vilmos, Sándor Klára, illetve a nemzetközi tudományos élet képviselőit, mint pl. E.O. Wilson, J-P. Changeux, J. Derrida, L.D. Landau, hogy csak néhány nevet említsünk.

Az elérhető művek száma évről-évre nő, hiszen az oldalon minden új, a Kiadónál papíron megjelenő mű megjelenik elektronikus változatban, valamint egyes szakkönyvek, tankönyvek eleve elektronikus változatban jelennek meg.

Az EISZ-konzorcium számára felajánlott oldalon a felsőoktatásban releváns anyagok elérhetők el online, pdf formátumban, lényegében az Interkönyv jelenlegi struktúrájával megegyező módon, IP-cím ill. EDU ID alapú azonosítás után. Az oldalon lehetőség van szerző, cím, sorozat, valamint témakör szerinti keresésre, a szövegben való részletes keresés pedig lehetővé teszi, hogy egy-egy szakkifejezés különböző művekben való előfordulását vizsgálhassa meg a felhasználó.

Belépés az Interkönyv adatbázisba (elérés az Egyetem gépeiről, vagy VPN távoli hozzáféréssel)

 

Joomla templates by a4joomla